Mentorschap

Elk kind op de dagopvang en buitenschoolse opvang heeft een eigen mentor die werkzaam is op de groep van het kind. De mentor kijkt specifiek naar de eigen mentorkinderen en is contactpersoon voor de ouders.

De mentor van zowel de dagopvang als de BSO is vanaf het plaatsingsproces (of de groepsovergang) betrokken bij het kind. Hij nodigt de ouders uit en voert het intakegesprek (of laat zich informeren indien een collega het gesprek heeft gevoerd), draagt zorg voor de opbouw van het kinddossier en is het eerste (maar niet enige) aanspreekpunt voor de ouders.

De mentor van de BSO kinderen is contactpersoon voor zowel de ouders, de school als ook voor het BSO kind zelf.

Periodiek gesprek over de ontwikkeling van het kind

De mentor van de dagopvang nodigt periodiek eens per jaar de ouders van haar mentorkinderen uit voor een 10-minutengesprek waarin de ontwikkeling van het kind besproken wordt. Mocht het nodig zijn, dan kan de mentor de ouders ook tussentijds uitnodigen voor een gesprek. Wanneer het mentorkind overgaat van de baby/dreumesgroep naar de peutergroep draagt de mentor zorg voor deze overgang en bespreekt dit met de ouders.

Bij doorstroom /overplaatsing naar een andere groep krijgt het kind een andere mentor toegewezen.

Overdracht van dagopvang naar basisonderwijs en BSO

De mentor van de dagopvang zorgt voor een (schriftelijke) overdracht van de dagopvang naar de basisschool en de BSO, mits ouders hiervoor schriftelijk toestemming hebben gegeven.

De mentor van de BSO zorgt voor de gegevensuitwisseling tussen BSO en school, mits ouders hiervoor schriftelijk toestemming hebben gegeven.

Contact

Villa Kinderfun
Merwede, 48
8226 NA Lelystad

0320285533

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.