VVE Peuterplein

Sinds juli 2017 is Villa Kinderfun een gecertificeerde VVE Kinderopvang (niet gesubsidieerd) die in de dagopvang werkt vanuit de Malmberg VVE methodiek Peuterplein. Dit om zoveel mogelijk spelenderwijs op educatieve wijze te investeren in de ontwikkeling van jonge kinderen.

Een leermethode is goed voor alle kinderen, maar het is met name geschikt om (ontwikkelings) achterstanden in te halen, dan wel kinderen extra te stimuleren, bijvoorbeeld op het gebied van taal.

De extra zorg, begeleiding en aandacht zijn vanuit de beginselen van de VVE-leermethodiek Peuterplein, maar dan toegespitst op het desbetreffende kind op een vaste stamgroep. Een uitwerking hiervan is, door middel van een peuterplein observatieformulier, van ieder kind op vaste stamgroepen de ontwikkeling bij te houden. Daarnaast wordt gewerkt met themamappen, themahoeken, voorleesboeken, schootboeken en liedjes.

Peuterplein heeft een optimale doorlopende leerlijn naar de basisschool. Dat maakt de stap naar het basisonderwijs een stuk kleiner!

De lesmethode Kleuterplein, waarmee op veel basisscholen in groep 1 en 2 wordt gewerkt, sluit aan op de methodiek Peuterplein. Scholen in Lelystad die in hun schoolgids 2018-2019 vermelden dat zij met Kleuterplein werken zijn onder andere: de Helmstok, de Horizon, de Meander, de Optimist, de Regenboog en de Triangel.

Contact

Villa Kinderfun
Merwede, 48
8226 NA Lelystad

0320285533

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.